Parket

Wat is er leuker dan met je blote voeten op een mooie ambachtelijk houten vloer lopen? Een parketvloer brengt warmte en sfeer aan uw interieur. Voor alle woonstijlen bestaat een gepast parket. Naturel, vergrijsd, verouderd, planken, visgraat, mozaïek, lamel op kant… Onze interieurdesigner kiest met u een mooie parketvloer uit, waarna onze specialist hem komt installeren.

Parket is een verzamelnaam voor verschillende traditionele houten vloeren. Deze bestaan in diverse soorten zoals massief parket, samengesteld parket en fineerparket.
Massief parket is de duurste parketsoort, maar ook diegene die het langst meegaat en  bestaat uit lange massief houten planken, of kleinere stroken hout die worden gelijmd of gespijkerd.
Samengesteld parket, halfmassief parket of lamelparket bestaat in tegenstelling tot massief parket, uit verschillende lagen. De onderlaag en tussenlaag bestaat dan meestal uit houtvezel of multiplexplaten.
Fineerparket bestaat ook uit meerlagig parket, maar de toplaag is veel dunner (tussen 1mm en 2,5mm). De onderlaag is opgebouwd uit MDF of multiplex en zijn voorzien van tand en groef. Dit garandeert een eenvoudigere plaatsing en een prijsbewuste keuze.

Bij elk van bovenstaande soorten zijn er verschillende stijlen mogelijk zoals: mozaïekparket, plankenvloer, Versailles, kopshout, lamel op kant, Oud Vlaams, visgraat, Hongaarse punt, …

Tot slot kan je telkens ook kiezen uit talrijke houtsoorten zodat jouw nieuwe parket één wordt met jouw (leef)ruimte. Enkele opties: Eik, Wengé, Notelaar, Teak, Esdoorn, Grenen, Bamboe, Merbau, Jatobo, …

Specifieke vragen over parket? Neem gerust contact op met Céline om jouw ideale houten vloer te bespreken.

wat-doen-we-parket-1
wat-doen-we-parket-2

Het Interieurcollectief

Altijd al gedroomd van een nieuw interieur maar zit je nog met veel vragen? Een team van specialisten met in totaal 70 jaar ervaring staat persoonlijk voor je klaar. Wij brengen je een gloednieuwe aanpak in stijl en op maat van al je wensen!

Contacteer ons:

AdresQuastraat 6a, 9270 Laarne, België Phone:+32496516875 Email:celine@interieurcollectief.be
© Copyright 2017 - AD-Online