drankencentrale lochristi proeftoog
drankencentrale lochristi _fb-47
drankencentrale lochristi detail kurken proeftoog
inrichting drankenhandel de clercq lochristi proeftoog
fancy-liquor-store
drankencentrale lochristi _fb-32
drankenhandel de clercq lochristi
drankenhandel lochristi _fb-53
drankencentrale lochristi
drankenhandel lochristi

Inrichting drankenhandel Lochristi

Toen Céline de opdracht kreeg om een drankenhandel in te richten, had ze meteen talrijke ideeën klaar en veel zin om aan de slag te gaan met het ontwerp. De drankenhandel is gespecialiseerd in whisky’s en geestrijke dranken, dus die moesten een speciaal plaatsje krijgen in de winkel. Door Céline’s ervaring in de retail, wist ze perfect aan dit totaalproject te starten.

Onze oplossing

De voormalige situatie was een grote open loods met golfplaten dak en vloer in polybeton. Een ruimte waar je dus nog veel kanten mee uit kan.
Céline koos voor de industriële look van een oude stokerij. Er werd een commercieel plan uitgedacht, waarin de klant een pad kan volgen langsheen de verschillende afdelingen, duidelijk opgedeeld in zones. Niet alleen het ontwerp is hier belangrijk, maar hier ook de commerciële doeleinden. Een totaalconcept werd dus ontworpen.

De golfplaten van het dak werden zwart geschilderd, de bestaande polybeton vloer is grotendeels gebleven. En doorheen de hele winkel zijn zwarte stalen rekken gebruikt, hier en daar gecombineerd met eik en met toffe verlichtingsarmaturen. Dit geeft het geheel een verfijnde look.

In de loods werd een shop-in-shop gecreëerd, een iets knussere ruimte, waarin alle geestrijke dranken te vinden zijn. Hier werd een combinatie gemaakt van zwarte stalen rekken met massief eiken legboorden. Dit geeft een luxueuze indruk. De muren werden behangen met een steen-motief, dat wekt de indruk op van een oude muur. Op de vloer werd hier een steentapijt gelegd, in contrast met het polybeton. Dit creëert een zone in de grote ruimte.
Hierin bevindt zich ook een ruimte, afgesloten met glas, waarin de exclusieve whisky en rum getoond wordt.

Boven deze shop-in-shop is een degustatieruimte gemaakt, afgewerkt met een eiken borstwering. Deze ruimte is bereikbaar met een trap vanuit de winkel en kan gebruikt worden voor evenementen. Vanuit deze zwevende degustatieruimte krijg je een mooi overzicht over de geestrijke dranken.

Onderaan de trap naar de degustatieruimte bevindt zich de wijnafdeling. Ook hier is een bar voorzien om de grote verscheidenheid aan wijnen te proeven. Uitgerust met een haard om het geheel wat gezellig te maken. De bar is uitgevoerd in zwarte laminaat en heeft een glazen tablet waaronder kurken liggen. Dit is een leuk extraatje en hierop kunnen de proevers hun glas kwijt.

Aan de kassa werden eiken latten gebruikt, dit geeft een warme toets aan de omgeving van beton en zwart staal. De combinatie van industriële look met koude materialen en met houten accenten zorgt voor een stijlvol geheel. Zeker een bezoekje waard!

Drankenhandel Maurice De Clercq en zoon
Dorp-Oost 133 – 9080 Lochristi

Het Interieurcollectief

Altijd al gedroomd van een nieuw interieur maar zit je nog met veel vragen? Een team van specialisten met in totaal 70 jaar ervaring staat persoonlijk voor je klaar. Wij brengen je een gloednieuwe aanpak in stijl en op maat van al je wensen!

Contacteer ons:

AdresQuastraat 6a, 9270 Laarne, België Phone:+32496516875 Email:celine@interieurcollectief.be
© Copyright 2017 - AD-Online